4


 

     

 

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-5 ετών. Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο της μουσικής με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Μέσα από το παιχνίδι και τον χορό τα παιδιά πειραματίζονται και δημιουργούν μουσικές και κινητικές συνθέσεις. Χαίρονται την συνεργασία, την ομαδικότητα, αποκτώντας αυτογνωσία και αναπτύσσοντας την φαντασία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.                    

 

 

ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ: Στην Σχολή μας διδάσκεται το Ρώσικο σύστημα σε ερασιτεχνικά και προεπαγγελματικά τμήματα, όπου οι μαθητές προετοιμάζονται για τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, της Λυρικής Σκηνής καθώς και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Επίσης λειτουργούν και τμήματα ενηλίκων.
 

ΣΥΓΧΡΟΝΟ: Το μάθημα βασίζεται στην τεχνική release με στοιχεία απο Limon και Graham .Δίνεται έμφαση στη σωστή στάση του σώματος , τη χρήση του πατώματος και την οργανικότητα της κίνησης με εναλλαγές δυναμικών και επιπέδων.Επιπλέον γίνεται μια ενδελεχής εισαγωγή στον αυτοσχεδιασμό , στην σκηνική παρουσία και σε κάποια ακροβατικά στοιχεία.

   

 

 

JAZZ: Είναι ένας χορός γεμάτος ενέργεια και δυναμισμό που προβάλει το προσωπικό στύλ και την αυθεντικότητα του χορευτή.Η Jazz ως χορός επιτρέπει τον αυτοσχεδιασμό και ενθαρύνει την ελεύθερη ερμηνεία και την ιδιαίτερη εκτέλεση των κινήσεων.Είναι ένα είδος σύγχρονου , μοντέρνου , θεατρικού χορού.

 

BARREATERRE: Η μέθοδος “Βarre a Τerre”, δημιουργήθηκε για την αποκατάσταση των τραυματισμών κλασσικών χορευτών, για την ενδυνάμωση του σώματος τους και τη βελτίωση της τεχνικής τους. Πλέον, λειτουργεί ως αυτόνομο πρόγραμμα εκγύμνασης, μεταφέροντας τις ασκήσεις του μπαλέτου στο πάτωμα. Στόχος είναι η υιοθέτηση μίας σωστής στάσης σώματος, απαραίτητη για την καθημερινότητα μας και η μυϊκή ενδυνάμωση, σε συνδυασμό με την επιμήκυνση και την ευλυγισία των μυών.

 

 
BREAKDANCE: Ο Χορός αυτός χρησιμοποιεί το σώμα με μία άλλη τεχνική σε πιο FreeStyle, που κάνει τα παιδιά να θέλουν να χορεύουν ολοένα και περισσότερο. Η μουσική γίνεται πιο εκφραστική και με περισσότερη ένταση. Το τμήμα απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια.

 
PILATES: Το Pilates είναι μία υγιείς και ασφαλής μέθοδος που συνδυάζει σώμα και νού. Συνδυάζει ασκήσεις διάτασης και ενδυνάμωσης, βελτιώνοντας την στάση του σώματος. Στο μάθημα περιλαμβάνονται και ασκήσεις με μπάλες, με λάστιχα και άλλα όργανα. 
 

DANCE FITNESS: Τo πρόγραμμα αυτό είναι συνδυασμός αερόβιας άσκησης και ενδυνάμωσης . Συναρπαστική και αποτελεσματική μέθοδος για να κάψετε θερμίδες μέσω του χορού και της γυμναστικής. Γυμναστείτε χορεύοντας.

  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΑΜΗΛΙΩΝ ΧΟΡΩΝ: Ταχύρυθμη εκμάθηση χορών (Ευρωπαϊκών και Latin χορών) και δημιουργία χορογραφίας.